Az FB Mondial Magyarországról

A történelmi olasz márka FB MONDIAL, mely 1948-ban született és 10-szeres VILÁGBAJNOK (5 versenyző és 5 gyártó) volt 1949 és 1957 között.

“AZ ÚJRAINDULÁS” – ez a kijelentés igazán megérintett bennünket is.

A két keréken való határtalan szenvedély összekapcsolódásával újjászületett a büszke, régi FB MONDIAL név. Az FB MONDIAL inaktív évei alatt a márka tulajdonosa, Conte Boselli, és Cesare Galli, a Pelpi international Italy tulajdonosa, barátságuk és közös szenvedélyük a motorok iránt révén létrehoztak egy ambiciózus projektet, amelyre mi is büszkék vagyunk, hogy az magyarországi kizárólagos forgalmazója lehetünk.

Az elképzelésük az volt, hogy “újra elinduljanak” ott, ahol a márka abbahagyta, megtartva és követve azokat az elveket, amelyeket az FB Mondial alapvetően képviselt: a technológia és az esztétikai minőség kéz a kézben járnak.

2014-ben Boselli és Galli elkezdték lerakni a projekt alapjait, felvázolva az első terveket, amelyekből idővel az első motorkerékpár született. Az első évben és egész 2015-ben ezek a vázlatok prototípusokká fejlődtek, majd végül valósággá váltak: az FB Mondial számára az HPS 125 és HPS 300 jelenti a visszatérést a motorozás világába, a “Hipster generáció” számára, amely az 1940-es években adott életet a Mondialnak, és ma is szilárdan része a korszellemnek. Az FB Mondial egy olyan “életstílust” képvisel, amely túllép az intézményi normákon, a saját korában, miközben előretekint a jövőbe. Az HPS design a klasszikus F.B. Mondial karakter és a legjobb technológiai lélek tökéletes ötvözete, folyadékhűtéses, négyütemű, 125 köbcentiméteres DOHC 11 kW-os erővel rendelkező motorral, elektronikus befecskendezéssel, amely a piacon elérhető legjobb teljesítményt nyújtja.

A dupla hátsó lengéscsillapítók és az USD villa tökéletesen ötvözi a múltat és a jelent, melyek a technológiának és a minőségnek köszönhetően maximális kényelmet nyújtanak mind a lassú városi forgalomban, mind a vidéki túrázás során. Szemet gyönyörködtető és a léleknek is kielégítő.

Az FB Mondial nem áll meg az HPS-nél, hiszen már terveznek egy középtávú programot is, amely 2017 és 2023 között további 3 potenciálisan ikonikus gép születését hozza majd, új motorokkal, új innovatív és egyedi design-nal. A nagy múltú márka biztosan megtalálja helyét az elkövetkező években a Magyarországon is általunk.